Térkő árak

Térkövezés előtt állsz? Akkor biztosan érdekel az egyik alapvető kérdés: Milyen térkő árak jellemzőek 2023-ban?

Milyen tényezők befolyásolják a térkövek árát? Milyen szempontokat kell figyelembe venni a térkő kiválasztásánál?

A térkő árak alapvetően több tényezőtől is függnek. Vegyük sorra, melyek ezek!

  1. A térkő minősége

Az egyik legfontosabb ár befolyásoló tényező a térkő minősége.

Mivel térkövet senki nem szeretne havonta cserélni, ezért ebben a kérdésben nem érdemes kompromisszumot kötni. Annál is inkább, mivel a térkő ára a térkövezés teljes költségeihez képes elhanyagolható. Az ágyazathoz szükséges anyagok és a lerakás munkadíja pedig független a lerakott térkőtől.

2. A térkő vastagsága

A szakemberek abban a kérdésben mindenképpen egyetértenek, hogy a választandó térkő vastagsága csakis attól függ, hogy milyen célra használjuk az adott felületet. Kizárólag gyalogos használat esetén – teraszok, járdák – elegendő 3,8-4,2 cm-es vastagságú térkövet alkalmaznunk. Autós forgalom esetében már 5-6 cm-es vastagság a követelmény, míg teher gépjárművel történő igénybevétel esetében már a 8-10 cm az irányadó.

3. A térkő felülete

A térkövek kopórétege, azaz a felső látható felülete számtalan változatban készülhet, mely nagyban befolyásolja az árát.

A “sima” szürke térkő ára érthető módon a legalacsonyabb, hiszen itt csupán speciális betonról beszélünk.

Léteznek azonban ennél sokkal impozánsabb, designosabb felületek is, melyek egyedivé és trendivé varázsolják otthonod kültéri környezetét. Ilyenek például a következők: melírozott , finom mosott, strukturált felületű vagy antikolt térkövek. A Frühwald innovatív újdonsága a StarDust technológia, melynek során finom porszerű anyagot fújnak a térkő felső felületére, ezáltal képezve egyedi megjelenést.

4. Felületkezelés, impregnálás

A különböző felületkezeléseknek és az impregnálásnak is van természetesen egy költsége, mely befolyásolja a térkő árát. Mindezek azonban jelentősen megnövelik a térkő élettartamát, ezért érdemes impregnált térkövet választani.

4. A térkövezendő felület és a lerakási minta

Végezetül érdemes megemlíteni azt a tényt is, hogy minél bonyolultabb egy lerakási minta, és minél speciálisabb formája van a térkövezendő felületünknek, annál több követ kell vágnunk. Ez azt eredményezi, hogy a szükségesnél több lesz az a mennyiség, melyet kifizettünk ugyan, de nem tudunk felhasználni.

Kedvet kaptál a térkövezéshez és konkrét térkő árakra vagy kíváncsi? Gyere és nézd meg nyári akciós kiadványunkat!