Lerakási útmutató

Általános tudnivalók

térkövekről és lapokról

Már a termékfejlesztéskor fontos szempont nálunk a gyors és egyszerű beépíthetőség. Mindenképpen érdemes azonban a kivitelezéshez szakembereket hívni! Az itt felsorolt lerakási és beépítési útmutató minden pontja kötelezettség nélküli ajánlás, melyekért nem vállalunk felelősséget.

 • Szín- és szerkezeti eltérések

  A betontermékek gyártása természetes adalékanyagokból történik. Emiatt termékeink kis mértékű szín és szerkezeti eltéréseket mutathatnak – akár a cement saját színe miatt is.. Tehát még a leggondosabb gyártás esetében sem kerülhetőek el teljes mértékben a szín- és szerkezeti eltérések. Tippünk: Egyidejűleg több raklapról dolgozzon az egyenletes, természetes megjelenés elérése érdekében!

 • Méreteltérések

  Betontermékeink gyártása a legmodernebb gyártóberendezéseken történik. Ennek ellenére minimális méreteltérések bármikor felléphetnek, ezek az európai szabványok szerint is engedélyezettek és lerakásnál általában nem játszanak szerepet. A kövek magasságának eltérései a megfelelő ágyazat használatával, szakember általi lerakáskor gumikalapáccsal és lapvibrátorral kiegyenlíthetők.

 • Mészkivirágzás

  A cement megkeményedésekor mészhidrát válik ki, amel elérheti a kő felületét. Ez a mészvirágzás termékeink mechanikai tulajdonságaira és természetes megjelenésére egyáltalán nincsenek káros hatással. Időjárási hatásokra, mint eső vagy hó és a teljesen normál igénybevétel által ez a mészkivirágzás bizonyos idő után magától eltűnik.

 • Szélek lepattogzása és repedések

  A modern betontermékekkel számos olyan ötlet valósítható meg, amiket egyetlen másik építőanyaggal sem lehetséges létrehozni. A tartós használat során azonban ezeken a természetes anyagokon nem lehet teljes mértékben kizárni a peremek kisebb lepattogzását, a letöredezéseket és a térburkolókövek, teraszlapok és járdaszegélyek hajszálrepedéseit.