Kerti szegély ötletek: Olcsó, prémium — házilag vagy szakemberrel

A szegély a kert egyik legfontosabb és legpraktikusabb eleme.

Számtalan funkcióval rendelkezik, többek között például:

  • Előtérbe helyezik, kihangsúlyozzák növényeink színét
  • Megadják a kert alakját és formavilágát
  • Elkülönítik a kert különböző, elkülönülő részeit
  • Megakadályozzák a különböző növények (pl.: fű, kerti tó nádasa, stb.) továbbterjedését
  • Segítik a különböző eszközök (pl.: automata fűnyíró) használatát

Tehát a szegély nem csak esztétikai szereppel bír, hanem funkcionalitását tekintve is rendkívül fontos — már-már nélkülözhetetlen.

Ahhoz azonban, hogy mindezeket a pozitív tulajdonságokat saját magunk is megtapasztalhassuk, kreatív kerti szegély ötletekre lesz szükségünk.

Kerti szegély ötletek

Sok múlik azon, hogy a szegély milyen funkciót fog betölteni kertünkben, hiszen az automata fűnyíró használatához süllyesztett — legfeljebb a talaj szintjéig érő — szegélyre lesz szükségünk, míg ha a különböző növények terjedését és elburjánzását szeretnénk megakadályozni, akkor jobb megoldás lehet a kimagasló szegély.

Virágágyás szegély ötletek

Amikor szegélyt alakítunk ki, azt leggyakrabban növények, gyep vagy virágok jelenlétében tesszük — közvetlenül mellettük.

Ekkor olyan virágágyás szegély ötletekre van szükségünk, amelyek megfelelően egészítik ki a sok színt, stílust és formát.

Kerti szegélyek, kavicsos kert ötletek

A különböző kertstílusokhoz más-más szegélyek illenek.

A természetes anyagok jelenléte mindig segít, hogy natúrabb, zöldebb végeredményt kapjunk, ahova az ember szívesebben tér haza a városok betondzsungeléből. Az olyan, a természetben is megtalálható anyagok, mint a növények, a víz és a kövek a kertben pontosan ezt az érzést adják, ezért használjunk belőlük minél többet, amennyiben lehetőségünk van rá és beleillenek az általunk elképzelt kertstílusba.

Ráadásul a kerti szegélyek, kavicsos kert ötletek nagyon jól összehangolhatóak — csupán egy kis kreativitásra van szükség.

Járdaszegély ötletek

Természetesen az utcafrontra, illetve a kerti utak mellé is tökéletesen illik a szegély — sőt, sok esetben kötelező, hiszen az tartja össze például a térköveket.

Ebben az esetben olyan járdaszegély ötleteket érdemes keresni, amelyek a növények és az egyéb színes elemek helyett a szürke járdát, betont és aszfaltot egészítik ki, például egy kiugró formával.

A tökéletes kerti szegély beszerzése

Ahhoz, hogy a szegély szép, hangulatos és tartós legyen, minőségi alapanyagokra lesz szükség.

Ehhez olyan megbízható, hosszú éve a piacon tevékenykedő márkát érdemes keresni, akinek a termékei már rengeteg kertben bizonyították, hogy a szépség és a funkcionalitás képes kéz a kézben járni.

Ehhez érdemes direkt az adott célra kifejlesztett és legyártott szegélyeket választani, mint például:

  • Járdaszegélyek
  • Sorszegélykövek
  • Fűnyírószegélyek
  • Döntött útszegélykövek
  • Süllyesztett útszegélykövek
  • Kiemelt útszegélykövek

Funkcionalitás, esztétika, széles választék — ezeket nyújtjuk, mindent egy helyen!helyen!