Kerítés design 2023

Fókuszban a kerítés design!

Tudtad, hogy a kerítés design-ja döntően meghatározza ingatlanod megjelenést?

A kerítéstípus kiválasztásánál azonban a design mellett többféle szempontot is figyelembe kell vennünk. Végül ezek együttes mérlegelése után hozzuk meg az ideális döntést. Tudod melyek ezek a szempontok? Vegyük sorra őket!

A kerítés kialakításánál, csakúgy, mint egy lakóház esetében különféle színek, formátumok és anyagok között válogathatunk. Ezek összehangolt alkalmazása alkotja meg kerítésünk design-ját.

Design – szín alapján

A kerítés színösszeállítás mindig összhangban kell legyen a ház homlokzatának színeivel. Ez megvalósulhat úgy is, hogy a kerítésnél pontosan ugyanazokat a színeket használod, mint a homlokzaton. Választhatsz azonban kontraszt színeket is – csak arra figyelj, hogy az összhatás harmonikus legyen!

A Frühwald tavaszi akciós kínálatában szerepelnek a kerítéselem kínálatban a minimál stílus kedvelt színei – Krémfehér és Antracit. Emellett azonban feltűnnek az idei év új trendszínei a földes árnyalatok, mint a Szahara barna és a Homokkő.

Design – stílus alapján

Döntened kell abban is, hogy letisztult, minimál stílusú vagy inkább rusztikus kerítést szeretnél. A legkézenfekvőbb megoldás, ha a ház stílusához igazítod a kerítés stílusát.

Ha ennél egyedibbet szeretnél, követheted a Mix & Match irányzatot is. Így hatásos és egyedi látványvilágot hozhatsz létre, ha például egy modern, minimál stílusú házhoz rusztikus kerítéselemeket választasz. Még egyet csavarhatsz a megjelenésen, ha mindehhez modern, egyenes vonalvezetésű betét elemeket építesz be.

Design – anyaghasználat alapján

Miután kiválasztottad kerítésed falazatának színét és stílusát már csak a betét elemek anyaga a kérdés.

A Frühwald kerítésrendszerhez bátran választhatsz fa, fém vagy WPC betételemeket egyaránt.

Tartósság, karbantartási igény

Ha kerítésed falazataként a Frühwald beton kerítésrendszerek egyikét választottad, a tartósság miatt nem kell aggódnod. Évtizedeken keresztül, karbantartási igény nélkül, azonos minőségben élvezheted a kerítésed nyújtotta előnyöket.

A betételem kiválasztásakor érdemes azonban tudatosan dönteni. Ha szereted a természetes anyagokat, akkor válaszd a fa betételemeket! Azzal azonban tisztában kell lenned, hogy évente egyszer számolnod kell a fa elemek ápolásával.

Védelem: behatolás és belátás ellen

Kizárólag te döntesz arról, hogy kerítéseden milyen fokú belátást hagysz meg a kíváncsi tekinteteknek.

Minden létező anyagból készülhet szellős és teljesen zárt kivitel is.

Mindenképpen fontold meg alaposan, mert sok múlik ezen a döntésen a későbbi nyugalmad szempontjából!

Ha személyes tanácsadást kérsz, fordulj a Frühwald értékesítő szakembereihez!