Antracit melír térkő és teraszlap

Antracit melír térkő és teraszlap típusok, formátumok, lerakási minták

Napjainkban nagyon népszerű a minimál építészeti és lakberendezési stílus. Az építészetben az egyszerű, letisztult formák és leszűkült színpaletta a jellemzői. Legfőbb stílusjegye a harmóniára való törekvés, fontos jellemzője a tágas, szabadon hagyott terek, kevés, de szép vonalvezetésű bútor. A túldíszítés, zsúfoltság és a dekorációs elemek sokszínűsége tehát nem megengedett. Nézzük meg cikkünkben, hogyan illeszkednek az antracit melír térkő verziók a minimalista stílusirányzathoz!

Ez a stílus nem tűri meg a harsány színeket, ismertetőjegyei a fekete és fehér, illetve ezek árnyalatainak az alkalmazása. Ez jelentheti azt is, hogy a feket-fehér kontrasztok jelennek meg az építészetben (fehér homlokzat, antracit tetőcserép), de azt is, hogy a szürke árnyalatai donimálnak.

Karakteres jegye még ennek a stílusnak, a sok fény beengedése a lakótérbe, mely számos nagy felületű ablak és teraszajtó beépítése révén valósul meg.

Legtöbbünk, ha elkötelezi magát egy stílus mellett a lakberendezésben, akkor szeretné, ha kertjében, teraszán és egész kültéri környezetében ugyanez a stílus köszönne vissza.

Térkövek és teraszlapok alkalmazásával mindez tökéletesen megvalósítható:

A következő szempontokat érdemes átgondolni térkő választásnál, ha a minimalista stílus jegyeiben szeretnénk házunk kültéri környezetét kialakítani:

Gondoljuk át, hogy valamilyen homogén, egyszínű felületet szeretnénk-e látni, vagy inkább megbontanánk az egyszerű vonalvezetés túlzott szabályosságát valamilyen érdekes felületkialakítás által!

  • A homogén/egyszínű térkövek ebben a stílusban a következő színek lehetnek: Krémfehér, Ezüstszürke, Antracit.
  • A különleges felületkialakítás többféle lehet:
    • Melír térkövek: Itt a gyártás során a beton kopórétegbe a gyártás során két színt keverünk, melyeket a gyártógép random módon  kever össze egymással. Az így kialakult felületen melír mintázat alakul ki, melyben a fehér és fekete részaránya helyenként nagyon különböző lehet. Termékajánlatunk: Suave kombi , Il Lungo kombi, Classic kombi Antracit melír térkő
  • Color Mix térköveket: Ez egy kifinomult gyártási technológia révén létrejött termékcsoportot jelöl, ahol az alkalmazott 2 szín finom satírozással keveredik egymással, egy decens, visszafogott felületet képezve. Termékajánlatunk: Terano Antracit melír térkő, Primus Colori Grigio Magnetico térkő