Történet

1930
A vállalkozás története kezdetét veszi a cég megalapításával, Anton Frühwald által. Betonüzem építés Badendorfban.

 

1958
Anton Frühwald megkérdezi a fiát: „Fiam! Mit akarsz, egy mustprést vagy egy betonelem gyártó gépet?“ Az akkor 16 éves Friedrich Frühwald egyből rávágta, hogy egyértelműen betonelem gyártó gépet. Ezzel kezdetét vette a történet.

 

1970
Az osztrák tillmitschi üzem továbbfejlesztése. 1972-ben megindul a kész betonelemek gyártása. Az új Frühwald logó alatti fejlődéssel és értékesítéssel új időszakot teremtünk.

 

1980
A térkő üzletág indítása. A térkövek és járdalapok kiegészítik a meglévő termékkínálatot, melyek minőségi termékeket kínálnak a ház- és kertépítésben. Friedrich Frühwald mottója: „Házat a legjobbaktól“.

 

1993
Terjeszkedés, piaci megjelenés Magyarországon. A vállalat beruház Békéscsabán, főleg a magasépítés és térkő gyártásban. Elkészül a magyarországi székhely és központ Békéscsabán.

 

1996
Magyarország második üzemének alapítása Újfehértón, ahol magasépítési elemeket, térköveket, járdalapokat és útépítési elemeket gyártunk magas minőségben.

 

1997
A harmadik magyarországi üzem építése Budapest mellett, Sóskúton. Az új telephely biztosítja a jobb ellátást Budapesten és környékén, ezzel is erősítve a cég piaci pozícióját.

 

2007
Megjelenés a román piacon. Ingatlan vásárlás Bukarest térségében 2008-ban. Megjelenés a horvát piacon, üzem vásárlása Dicmoban, Split mellett.

 

2017
Mag. Robert F. Holzer Úr és befektetői megvásárolják a Frühwald csoportot. Mag. Robert F. Holzer Úr a Frühwald csoport új vezérigazgatója.

 

2018
Befektetés Sóskút (HU) és Dicmo (HR): új létesítmények prémium termékek gyártásához.

 

2020
A Frühwald 90 éves jubileuma. Paul Sintinger úr csatlakozik a céghez mint társ ügyvezető igazgató Hannes Holl mellett.

2021
Beruházásaink következtében Sóskúton is lehetővé vált az antikolt térkövek gyártása, illetve új, finom satírozású felületek létrehozása a ColorMix technológia segítségével.