Történet

1930

A vállalkozás története kezdetét veszi a cég megalapításával, Anton Frühwald által. Betonüzem építés Badendorfban.

1996

Magyarország második üzemének alapítása Újfehértón, ahol magasépítési elemeket, térköveket, járdalapokat és útépítési elemeket gyártunk magas minőségben.

1958

Anton Frühwald megkérdezi a fiát: „Fiam! Mit akarsz, egy mustprést vagy egy betonelem gyártó gépet?“ Az akkor 16 éves Friedrich Frühwald egyből rávágta, hogy egyértelműen betonelem gyártó gépet. Ezzel kezdetét vette a történet.

1997

A harmadik magyarországi üzem építése Budapest mellett, Sóskúton. Az új telephely biztosítja a jobb ellátást Budapesten és környékén, ezzel is erősítve a cég piaci pozícióját.

1970

Az osztrák tillmitschi üzem továbbfejlesztése. 1972-ben megindul a kész betonelemek gyártása. Az új Frühwald logó alatti fejlődéssel és értékesítéssel új időszakot teremtünk.

2006

Megjelenés a román piacon. Ingatlan vásárlás Bukarest térségében 2008-ban. Megjelenés a horvát piacon, üzem vásárlása Dicmoban, Split mellett.

1980

A térkő üzletág indítása. A térkövek és járdalapok kiegészítik a meglévő termékkínálatot, melyek minőségi termékeket kínálnak a ház- és kertépítésben. Friedrich Frühwald mottója: „Házat a legjobbaktól“.

2017

Mag. Robert F. Holzer Úr és befektetői megvásárolják a Frühwald csoportot. Mag. Robert F. Holzer Úr a Frühwald csoport új vezérigazgatója.

1993

Terjeszkedés, piaci megjelenés Magyarországon. A vállalat beruház Békéscsabán, főleg a magasépítés és térkő gyártásban. Elkészül a magyarországi székhely és központ Békéscsabán.

2018

Befektetés Sóskút (HU) és Dicmo (HR): új létesítmények prémium termékek gyártásához.